Startzondag 6 september: we mogen weer…

Het is bijna niet voor te stellen dat de Nicolaaskerk vanaf 16 maart bijna een half jaar gesloten is geweest voor de eredienst. Zoiets is in de geschiedenis van dit gebouw nog nooit voorgekomen. Natuurlijk konden we “online” de diensten blijven volgen, maar velen hebben het echte contact toch gemist. We weten dat er volop wordt uitgekeken naar het moment waarop wij weer samen kunnen komen. Dat moment komt er nu aan…

Het goede leven

Op zondag 6 september is heel de gemeente welkom (wel met opgave) op de startzondag. Dit jaar zal het dus een “echte” startzondag zijn, een begin van een nieuw kerkelijk seizoen in de anderhalve meter samenleving. Het is behelpen, maar toch willen we niet alleen kijken naar wat er niet kan, maar proberen we vooral de blik te richten op wat wel kan. Het thema voor deze zondag en voor het komende jaar zal zijn: “het goede leven”. Door de corona-crisis zijn veel mensen daarover gaan nadenken. Wat is goed leven? Hoort daar vliegen bij of consumeren? Wat is goed leven zonder contacten? Op deze startzondag proberen daar al iets van te ontdekken.

Wat gaan we doen?

Om elk lid van de gemeente de kans te geven om mee te doen is er niet één grote kerkdienst, maar zijn er een aantal mini-diensten van ongeveer een kwartier verspreid over de ochtend. Deze kerkdienstjes maken onderdeel uit van een fiets- of wandelroute rondom de kerk.

De bedoeling is dat iedereen om half 10 ergens in Heino start met koffie en wat lekkers. In totaal hebben we 4 of 5 locaties waar gestart kan worden om drukte te voorkomen. Daarna kunt u gaan fietsen of wandelen. Onderweg zijn er allerlei halteplaatsen bij gemeenteleden waar u een praatje kunt maken, een appeltje kunt halen en puzzelstukken moet verzamelen. Ook de kerkdienst zelf is zo’n halteplaats.

Aan het eind van de ochtend eindigt iedereen rond 12.00 bij het Kerkhuus waar we in de buitenlucht kunnen lunchen (u hoeft de lunch niet mee te nemen) en elkaar kunnen ontmoeten. De verwachting is dat we rond 12.45 uur de ochtend afsluiten.

Iedereen kan meedoen

Met opzet hebben we de fiets- en wandelroute niet te lang gemaakt. Beide routes duren ongeveer een uur (met daartussen allerlei stopplaatsen). Ook als u niet in staat bent om te fietsen of te wandelen kunt u meedoen. U kunt zich bijvoorbeeld ook alleen opgeven voor het koffiedrinken, een minidienst of de lunch. Hieronder ziet u de “arrangementen” waaruit u kunt kiezen:

arrangement A: fietsen met koffie, mini-kerkdienst en lunch

arrangement B: fietsen met koffie, mini-kerkdienst, zonder lunch

arrangement C: wandelen met koffie, mini-kerkdienst en lunch

arrangement D: wandelen met koffie, mini-kerkdienst, zonder lunch

arrangement E: alleen koffie met mini-kerkdienst en lunch,

arrangement F: alleen koffie met mini-kerkdienst, zonder lunch

 Aanmelden vooraf

Om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten en om alles zo te regelen dat het veilig is, moet u zich vooraf opgeven. Doet u dat vooral en op tijd. We hebben liever dat u zich nu al opgeeft en later weer afzegt dan andersom. Uiteraard is alles onder voorbehoud. Opgave kan bij Ineke van Toly van het kerkelijk bureau. Geef bij aanmelding ook door voor welk “arrangement” u kiest. U kunt Ineke bereiken via de mail (kerkelijkbureau@pknheino.nl of per telefoon: 06-25272633. In de week voor 6 september krijgt u van ons te horen waar u moet starten.

Het organiserend comité

Fieke van Bruinessen, Daphne Hogeman, ds. Lieke van Houte, Dienke Nijeboer, Jan Smeenk, ds. Hans van Solkema